Fotointinerire

Semnele inaintarii in varsta nu pot fi evitate sau indepartate in intregime, dar pot fi reduse semnificativ.
Procesul de imbatranire cunoaste doua mecanisme importante :

  • imbatranirea intrinseca : este un proces fiziologic inevitabil. Tegumentul devine mai subtire, mai uscat, cantitatea de colagen, fibre elastice scade, determinand aparitia ridurilor profunde. Aparitia acestor evenimente este determinata genetic, pentru fiecare persoana in parte, procesul devenind vizibil pentru prima data in jurul varstei de 30-35 ani.
  • Imbatranirea extrinseca : este secundara expunerii mediului inconjurator; este elementul cheie care determina aspectul exterior mai tanar al unei persoane comparativ cu alta de aceeasi varsta biologica.

Elementul cheie al imbatarnirii extrinseci este reprezentat de expunerea la soare, determinand scaderea dramatica a elastinei si colagenului din piele cu aparitia ridurilor si aparitia petelor pigmentare si vasculare.
Inaintarea in varsta, expunerea la soare, stilul de viata si alti factori pot cauza aparitia vinisoarelor, a capilarelor cutanate distruse. De asemenea, expunerea prelungita la soare poate determina aparitia in timp a petelor pigmetare (pistrui, lentigine) si a ridurilor profunde.
Termenul de fotointinerire IPL se refera la tratamentul non-invaziv,folosind lumina intens pulsata (IPL) a leziunilor eritematoase si pigmentare, a cicatricilor de acnee, determinand o textura fina a pielii, cu un aspect mai tanar, mai placut. Determina reducerea a ridurilor fine, tonifierea si intinderea tenului, stimularea formarii de colagen. Este o metoda sigura si eficienta de ameliorare a semnelor de imbatranire de la nivelul fetei, gatului, mainilor.
Este nevoie de aproximativ 5 sedinte la interval de 3 saptamani iar rezultatele vizibile apar dupa 1-2 luni.
Este interzisa expunerea la soare pe toata durata tratamentului.
Se foloseste o crema cu protectie UV pe toata durata tratamentului.
Va asteptam la salonul nostru pentru un tratament cosmetic personalizat si pentru a vedea oferta completa de servicii.