PROELLIXE

Inca din antichitate, in Grecia , atletii ce participau la olimpiade se pregateau inainte de competitii utilizind mese oscilatorii ( imagineaza-ti ca vrei sa iti tii echilibrul pe o placa asezata peste o minge !) ce isi produceau efectul prin actiune mecanica , imbunatatind echilibrul, postura, tonusul general si activitatea circulatorie fara alterarea rimului cardiac si fara nici un alt stres derivind din exercitiul fizic. Principiul e acela ca in timpul locomotiei, in faza de contact al piciorului cu pamantul se genereaza un tren de vibratii ce sunt transmise in tot corpul, incepand cu picioarele ( 15 Hz ) si pana la cap ( 5 Hz ), trecand prin membrele inferioare, colana si craniu. Studii recente au demonstrat ca aceste vibratii nu sunt numai eficace pentru muschi, dar au si efecte relevante pe articulatii – favorizand distensia si elasticitatea, pe vasele sanguine- ameliorand reintoarecerea venoasa, pe oase- favorizand depunerile de calciu si pe sistemul endocrin- generand o serie de hormoni implicati stare de bine a corpului si destinderea mentala.

Space, the final frontiere…

In timpurile noastre, Proellixe ™ Vibration a fost conceput dupa rezultatele cercetatorilor NASA de la Programul Spatial , ce au contribuit la crearea acestui fenomen de sanatate si fitness.

Starea de gravitatie zero s-a dovedit a avea efecte secundare deosebit de negative dupa o calatorie prelungita in spatiu. O problema constanta in spatiu, dificil de stimulat pe Terra, imponderabilitatea streseaza sever si modifica semnificativ sistemele organismului dupa expunerea prelungita. Privat de informatia atractiei gravitationale, creierul uman este confuz, suferind o iluzie vizuala. Desi dupa zboruri de maxim cateva saptamani astronautii isi revin oarecum repede, sederile mai lungi ingrijoreaza prin incapacitatea acestora de sta in picioare fara a lesina, prin nevoia de a fi deplasati cu ajutorul caruciorului cu rotile de la nava, marirea discurilor vertebrale si dureri de spate, piederea in greutate, in dimensiune si densitate osoasa cu osteoporoza severa si mai ales atrofierea graduala a muschilor de sustinere, in medie cu 2 % pe luna , care – slabiti fiind – exercita mai putina compresiune si torsiune asupra oaselor, determinand un proces inca putin inteles de reducere drastica a reinoirii osoase.

Pentru a contracara lipsa atractiei gravitationale, cercetatorii NASA au dezvoltat platforma vibratorie pentru care au imaginat diferite programe de antrenament. Tehnologia vibratiei s-a dovedit a fi extrem de eficienta , permitind astronautilor sa isi prelungeasca sederea in spatiu, spre deosebire de trecut cand – antrenandu-se cu echipamente de fitness conventionale erau fortati sa revina pe Pamant din cauza prabusirii musculare si osoase.NASA intentioneaza sa aduca aceste aparate chiar in statiile spatiale, unde astronautii pierd masa osoasa de 10 ori mai rapid decat cei ce locuiesc pe Terra.

Proellixe Vibration™ cu VibroRollage® este un echipament nascut dupa 5 ani de studiu si teste active efectuate pe un grup de mai mult de 500 de persoane cu varste cuprinse intre 15 si 83 ani si avand diverse patologii : disfunctii cardiace, obezitate, hernie, artroza, fibromialgie, reumatism, osteoporoza.

Vibratia este un stimul mecanic caracterizat de o miscare repetitiva ce urmeaza acelasi model. Acesta miscare repetitiva prezinta un stimul puternic pentru structura muscoscheletala ce raspunde prin adaptare fiziologica pentru a acomoda corpul la undele vibratorii.

Platforma oscileaza cu frecvente ( masurate in Herzi ) joase si medii ( aceastea sunt cele benefice pentru organism! spre deosebire de cele peste 30 Hz, care pot produce chiar migrene daca stai drept in picioare) , vibratii care sunt propagate in tot corpul sub forma unei unde sinusoidale avand ca efect contractia reflexa a musculaturii si stimularea enorma a circulatiei sanguine.Unda sinusoidala apare prin stimularea alternanta G+/G-, accelerare a 2 forte opuse aplicate la capetele platformei.Tendoanele sunt intinse, iar muschii situati in profunzime – precum cei pelvini si din jurul coloanei vertebrale – sunt intariti de aceasta activare reflexa.

Proellixe ™ Vibration produce contractia involuntara a tuturor muschilor fara a cauza stress oxidativ – numele pe care il poarta „febra musculara” , produsa prin acumularea in muschi de acid lactic ce da senzatia dureroasa binecunoscuta dupa exercitiu fizic mai ales la persoanele ce nu fac de obicei sport. Reflexul neuro-muscular deosebit de complex se numeste TONIC OSCILANT.

Tripla actiune a Proellixe ™cu Vibrorollage® consta in efecte mecanice, chimice si neurologice.Platforma Proellixe ™ Vibration cu VibroRollage ® oscileaza cu frecvente de la 3 Hz la maxim 30 Hz , ce imprima unda de vibratie care se distribuie uniform si proportional de la picioare la cap – atat la nivelul pielii cat si al tesutului subcutanat – si care actioneaza precum mii de role microscopice ce maseaza intregul corp incepind de la talpa, trecind prin picoare, spinare si pina la gat.

Efectul acestor mii de microrole determina prevenirea osteoporozei prin pastrarea flexibilitatii oaselor, prevenirea afectiunilor venoase si a insuficientei circulatorii cronice a inimii, ameliorarea atrofiei musculare, antrenare sportiva superioara pentru sporirea puterii explozive si a flexibilitatii, reabilitarea in caz de traumatism sportiv – leziuni ale tendonului lui Ahile sau ale genunchilor – menisc, ligamente etc. In plus, Proellixe ™Vibration produce marirea metabolismului, marirea fortei muschilor, reduce durerea, creste flexibilitatea, perfectioneaza coordonarea, amplifica densitatea oaselor –combate astfel osteoporoza prin mentinerea flexibilitatii oaselor si recuperarea in cazuri de leziuni produse in sport – precum leziunile tendonului lui Achile sau ale genunchilor.

Miscarea imprimata este oscilatorie – se misca mai intii partea dreapta , apoi stanga, spre deosebire de miscarea verticala a unor aparate mai vechi, ce lezeaza vertebrele. Amplitudinea oscilatiei – parametru foarte important in efectuarea exercitiilor – este atent controlata prin trasarea a 8 pozitii ale picioarelor ( 4 pe fiecare parte ) , ce poate varia in timpul unui exercitiu cu scopul de a imprima efecte diferite.

Actiunea chimica a Proellixe-ului consta in stimularea hipofizei ce amplifica producerea serotoninei si celebrelor endorfine – hormonii fericirii , dar si a somatotropinei ( hormonul de crestere ) sau testosteronului ce isi cresc concentratia cu 361 %, respectiv 7% dupa o sedinta de Proellixe ™ Vibration .

Actiunea neurologica si fizico-psihica induce relaxare si combatere a stressului prin wellness, ameliorare a insomniei,etc.

VibroRollage® este o metodica de tratament ce se bazeaza pe principiul vibratiilor de frecventa joasa si medie si care actioneaza ca mii de role microscopice care maseaza intregul corp pornind de la talpi si picioare trecand prin coloana vertebrala pana la gat. Reprezinta adevarata revolutie in tratamentul celulitei, in drenajul limfatic, in mobilizarea tesuturilor cutanate, pentru cazurile de hipotonie musculara cauzata de sedentarismul stilului de viata moderna care limiteaza miscarile zilnice la minimul necesar. Aceasta metodica isi gaseste aplicatia in spa-uri, hotel-uri, centre de recuperare,sali de fitness pentru ca reprezinta un stimul puternic pentru intregul organism si in special pentru reactivarea microcirculatiei periferice ( cu aparitia imediata a hipermemiei chiar si la cei afectati de celulita ) si pentru sistemele neuro-muscular si scheletic. Cu aceasta metodologie vibratiile si-au gasit aplicatia si in estetica, fiind deja utilizate in sport, pentru invigorarea musculaturii acelora care au putin timp sau carora nu le place sa mearga la sala si care vor sa se invogoreze si sa isi remodeleze corpul in numai 10 minute de tratament.

Programele integrate pe chip card-uri sunt gandite pentru : slabirea si remodelarea corpului, anti-celulita si reducere in celulita vizibila , tonifierea musculara si drenare limfatica, crestere a microcirculatiei periferice, crestere a elasticitatii tisulare, tonifiere musculara, sculptare si remodelare, definire musculara si – la fecventele mai inalte- intarire musculara.

Asadar, poate fi folosit de oricine: sportiv sau sedentar, tanar sau varstnic, sanatos sau avand diferite afectiuni.
Cum isi produce efectele de imbunatatire a aspectului pielii si de reducere a celulitei?
Proellixe™ imbunatateste microcirculatia periferica si oxigenarea tesuturilor subcutanate. In plus, stimuleaza tesutul conjunctiv sa combata imbatrinirea prin amplificarea activitatii fibroblastelor , care produc mai mult colagen , elastina si acid hialuronic.

Cum slabeste?

Proellixe stimuleaza metabolismul grasimilor – lipoliza – prin actiunea epinefrinei.Un alt mare avantaj al acestei masini este ca – datorita felului in care este conceputa si construita- nu necesita un operator.
Programele sunt memorate pe chip card-uri, astfel ca este extrem de usor de utilizat corect de catre oricine – fara a avea nevoie sa studieze miscari speciale sau pozitii complicate si greu de reprodus de fiecare data.

Cum procedeaza cineva care incepe un curs de exercitii Viborollage® cu Proellixe ™ Vibration?
Fie ca viziteaza un centru ce este utilat cu acest aparat sau il poseda la domiciliu, stabileste care ii este prioritatea – de exemplu:slabire, remodelare, etc – se decide asupra numarului de sedinte ( minim 10, in anumite cazuri se ajunge si pana la 40 – exces ponderal important ) si se urmareste protocolul gata conceput pentru fiecare necesitate in parte. Exemplu, pentru un protocol de slabire standard – compus din 20 sedinte – se va incepe cu 2 sedinte de SOFTWELNESS, se continua cu 8 sedinte de CELLUTON, apoi 5 de SLIMMING si se incheie cu 5 de SCULPTURE & MODELLING.
Echipamentul este insotit de 10 asemenea chip card-uri, ce au presetati parametrii oscilatiei – timp, freventa in cicli/s ( Hz ) si amplitutdine a miscarii. Cele 10 minute ale unei sedinte de Vibrorollage® sunt impartite in 3 secvente logice ale oricarui antrenament– incalzire, exercitiu efectiv si relaxare- , iar parametrii de lucru trebuie sa varieze.
Aparatul este proiectat si pentru posibilitatea utilizarii libere a meniului de frecvente si timpi, avand incorporat un soft care permite adaugarea de noi programe presetate. De asemenea , este prevazut si cu ghidare vocala, ce te indruma in timpul exercitiului. Nu in ultimul rand este dotat si cu un display special de cromoterapie , ce are efecte de relaxare si iti tine si companie pe parcursul celor 10 minute de exercitiu.

Te urci pur si simplu pe aceasta platforma ( pantofii ii scoti doar daca au toc! ), te tii de maner, te uiti la pozitia indicata a picioarelor si apesi butonul START! Nu trebuie sa te misti de loc si este indicat sa stai in picioare drept – pentru ca vibratia de frecventa pana in 30 HZ sa ajunga si la nivelul superior!Frecventa sedintelor de exercitiu cu Proellixe Vibration poate fi zilnica ( cel mai rapid efect! ) sau o data la doua zile – in perioada de lucru efectiv. In perioada de intretinere,se pot face 2 sau 3 sedinte saptamanale.

Efectele de drenare limfatica se obtin la frecvente joase – incepand cu 7 Hz pana in 11 Hz, intre 11 si 17 Hz este mobilizat tesutul adipos si tesutul conjunctiv in general ducand la efecte anticelulitice, iar cele de intarire a fibrei musculare, de sculptare si remodelare incep de la 12 Hz urcand pentru exercitiile de antrenament intens atletic de la 20 pana la 30 Hz ( sau 30 contractii musculare pe secunda ! ).

3-7 Hz – Confort si relaxare – Drenare bazala – Fara contractie musculara –Masaj
7-11 Hz – Drenare inalta – Masaj muscular viguros – Wellness
11-17 Hz – Celulita si slabire – Stimulare Periferica Tisulara – Activare musculara bazala indusa inconstient .Experienta directa cu mii de pacienti din toata lumea a facut posibila identificarea unui interval intre 11 si 17 Hz , care face posibila mobilizarea tesutului adipos si tesutului conjunctiv general.
17-21 Hz Fitness & Sport – amplifica activitatea folosit inainte de un antrenament pentru a incalzi muschii si stimuleaza recuperarea dupa toate exercitiile intense.Tonificare musculara avansata indusa inconstient
21-30 Hz – Tonifiere musculara de performanta crescuta exponential.

Cateva dintre efectele principale:

 • Intarire musculara .Aproape 100% dintre toate fibrele musculare dintre toate grupurile de muschi implicate in miscare sunt activate, amplificand in mod evident taria si forta musculara.
 • Modificari metabolice.Proellixe ™Vibration ca echipament de fitness intensifica arderea grasimilor si imbunatateste metabolismul bazal, reducand stratul de grasime subcutana.
 • Controlul durerii.Gratie cresterii circulatiei sanguine si stimularii suplimentare a nervilor, durerea este diminuata. Cresterea tensiunii musculare in timpul unui antrenament conduce adesea la o reducere a tensiunii reziduale si care de asemenea reduce durerea.
 • Flexibilitate.Circulatia intensa si incalzirea muschilor si a tendoanelor sporesc flexibilitatea corpului si relaxeaza tensiunile si aderentele tesuturilor.
 • Fitness.Pe masura ce tesutul muscular se intareste, cerintele fata de sistemele de alimentare ale corpului sporesc – incluzand inima.Acesta conduce la o eficienta imbunatatita a tuturor acestor sisteme.
 • Circulatie.Intimpul exercitiilor cu Proellixe ™Vibration muschii pompeaza sange pana si in cele mai mici vase sanguine cu pana la de 30 de ori pe secunda. Aceasta asigura o aprovizionare mai rapida a celulelor cu combustibil. Ca rezultat, organismul elimina produsii reziduali mult mai rapid, ceea ce conduce la o accelerare a regenerarii.
 • Densitate osoasa.Vibratiile stimuleaza cresterea tesutului osos.Cercetarile stiintifice au aratat ca densitatea osoasa creste dupa un antrenament pe Proellixe ™Vibration .Combinata cu musculatura mai puternica si un simt al echilibrului imbunatatit ofera o contributie pozitiva la batalia impotriva osteoporozei si reduce riscul cazaturilor in special pentru cei in varsta.
 • dupa 20 sedinte a cate 10 minutePROGRAM:

 • 1.Welcome = primul contact cu stimularea musculara
 • 2.Soft Wellness = wellness cu frecventa joasa
 • 3.Strong wellness = tonifiere intensive
 • 4.Relax = antistres
 • 5.Total tonic = tonifiere completa
 • 6.Dren tonic=Drenaj si tonifiere
 • 7.Celluton=Vascularizare si Reactivare circulatorie
 • 8.Slimming=modelare
 • 9.Sculpture-modelling=definire musculara
 • 10.Power exercise=intarire musculara
 • Aceste card-uri au fost concepute pentru a asista clientul pe platforma oscilatorie si a fi siguri ca se obtin efectele asteptate de fiecare data fara exceptie – nu se face exercitiul dupa ureche, iar astfel rezultatele obtinute sunt cu adevarat impresionante!
 • Masina este compusa din platforma cu actiune mecanica, sistem display soft touch screen, lector de carduri, senzor de securitate, sistem de citire cu laser pentru ajustarea greutatii, sistem de ghidare vocala, dispozitiv de cromoterapie. Proellixe™ Vibration cu VibroRollage® este un instrument computerizat de avangarda tehnologica , noua dimeniune a stimularii musculare, ce numai in 10 minute de activitate pe zi garanteaza trainingul fizic, gratie a numai putin de 10 programe diverse continute in carduri interschimbabile si mental, gratie dispozitivului de cromoterapia ce potenteaza efectul neurotransmitatorilor eliberati in cursul tratamentului.
Posibile contra-indicatii sunt incluse, in unele cazuri:

 • Hernie acuta, Discopatie, Spondiloza, Sarcina, Diabet, Epilepsie, Migrena, Tromboza, Pace-maker, Sterilet sau implanturi metalice recent inserate (sub 40 zile).
 • Boli cardiovasculare; Tumora; Retinal Detachment
 • Rani recente provocate de o interventie chirurgicala
 • Inlocuitor pentru sold si genunchi